طرز تهیه کلوچه خامه ای
مواد لازم (برای ۱۲ عدد )
۲ قاشق چایخوری مایه ی خمیرتازه
۲ قاشق غذاخوری شکر
۳۵۰ گرم شیر پاستوریزه ی گرم
۵۰۰ ۴۵۰- گرم آرد سفید گندم
نصف قاشق چایخوری نمک
۶۰ گرم کره ی پاستوریزه ی آب شده
۱ پیمانه مربای توت فرنگی
۱ پیمانه (۲۰۰ گرم) خامه ی پاستوریزه شیرین شده
۲ قاشق غذاخوری پودر قند
روش تهیه :
مایه ی خمیر و ۱ قاشق چایخوری شکر و شیر را در ظرفی مخلوط کنید و در جای گرم به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا پف کند(اصطلاحاً عمل کند). کره، بقیه شکر، شیر و نمک را با هم مخلوط کنید. آرد را کم کم بیفزایید و خوب ورز دهید تا خمیر صاف و یک دستی حاصل شود. روی سطح صافی، کمی آرد بپاشید و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا نرم شود. سپس روی خمیر را بپوشانید و در یک جای گرم حدود یک ساعت قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. خمیر را دوباره روی یک سطح صاف که آرد پاشیده اید، ورز دهید و به ۱۲ قسمت تقسیم کنید. آن گاه هر قسمت را ورز دهید و به شکل گلوله در آورید. آرد اضافی آنها را تکان دهید و در سینی فر چرب شده با فاصله قرار دهید تا گلوله ها دوباره ور بیاید (حجم آن دو برابر شود). سپس روی نان ها را با مخلوط (یک قاشق آرد و کمی آب) آغشته کنید و در طبقه ی بالای فر که از قبل با حرارت ۲۱۰ درجه ی سانتیگراد گرم شده، به مدت ۲۵- ۲۰ دقیقه قرار دهید تا نان ها به خوبی بپزد و طلایی شود. پس از آن از فر خارج کرده و بگذارید خنک شود.
خامه ی شیرین را در فریزر قرار دهید. سپس آن را از فریزر خارج کرده و با همزن برقی بزنید تا زمانی که خامه فرم گرفته و جای پره ی همزن روی خامه بماند. کلوچه ها را از قسمت پهلو برش داده و داخل هر برش را با خامه ی فرم گرفته و مربای توت فرنگی پر کنید و روی آن را پودرقند بپاشید.
- ۹۵/۱۲/۰۳